Identiteit

Over SchuldHulpMaatje Wageningen

Kom uit de geldzorgen met SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Wageningen zet zich in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijt te helpen. Elk jaar krijgen ongeveer 20 inwoners hulp bij hun financiële problemen. SchuldHulpMaatje Wageningen heeft 15 goed getrainde maatjes die sinds de start in 2013 al 111 mensen hebben geholpen. Maatjes zijn er om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wát de oorzaak van de schulden ook is. En de hulp kost niets. De coördinator is Leontine van Eck. Lees haar motivatie om dit werk te doen.

Geldzorgen zorgen voor veel stress

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden. Dat is veel. Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Daardoor kunnen mensen  niet meer helder nadenken en worden de problemen alleen maar erger. Hulp om andere keuzes op geldgebied te maken en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Het doel is om de toenemende schulden terug te dringen. En met succes. Overal in het land weten mensen na hulp van een maatje schuldenvrij te blijven.

 

SchuldHulpMaatje Nederland

SchuldHulpMaatje Wageningen is onderdeel van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje Nederland. De vereniging is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken en werkt zowel lokaal als landelijk effectief samen met kerken, overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties. Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp van ongeveer tweeduizend gecertificeerde SchuldHulpMaatjes (vrijwilligers). De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening.

shm-logo-slogan-tr